Verslagen

Op deze pagina kunt u de wedstrijdverslagen lezen die onze teams naar de redactie sturen. De wedstrijdverslagen van ons eerste team worden geschreven door aanvoerder Peter Bouwman en verschijnen wekelijks in de Norger Courant. Heeft u een wedstrijdverslag geschreven dat niet kan ontbreken op deze pagina? Mail dit verslag dan naar redactie@kvdes.nl. Veel leesplezier!


 

DES – Olympia 

Afgelopen zondag kwam Olympia in Norg op bezoek. DES wilde deze middag heel graag de punten in Norg houden, maar dat zou niet gaan lukken. In een 1e helft waar de doelpunten schaars waren, kregen de Norgers wel kansen, maar net als de 1e 2 wedstrijden, werden deze niet benut. Verdedigend stond het wel goed. Daardoor konden de gasten ook niet uitlopen. Met de rust stond het nog slechts 2-5.

In de 2e helft vielen de doelpunten iets makkelijker, maar dan vooral bij de gasten. Olympia sloeg snel een gat waar DES niet meer bij kon komen. Uiteindelijk werd er met 10-17 verloren.


 

DES verliest opnieuw

Afgelopen zondag moest DES naar Haulerwijk om te spelen tegen VZK. Beide ploegen hadden de 1e wedstrijd verloren en wilden dit vanmiddag goed maken. De 1e 2 doelpunten vielen binnen een minuut, maar dat was geen teken tot een doelpuntrijke wedstrijd. Beide ploegen hadden het verdedigend goed staan, waardoor de kansen schaars waren en de doelpunten uit bleven. Geen van beide ploegen kon een gat slaan, wat de spanning wel ten goede kwam. Er werd gerust met een 6-6 stand en dus was er nog van alles mogelijk in de 2e helft.

De 2e helft vertoonde hetzelfde beeld als in de 1e. Geen van beide ploegen zou deze wedstrijd met een groot verschil winnen. In de slotfase kwam de thuisploeg op 2 punten voorsprong. DES kon nog terugkomen tot 1 punt en had gelijk moeten maken. Dit gebeurde niet en door de risico’s die genomen werden, besliste VZK de wedstrijd in de slotseconde 13-11. Hard gestreden, maar weer lege handen.


 

DES mist te veel

Afgelopen zondag begon voor DES de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Kinea. In een goed gevulde Brinkhof wilden de Norgers goed uit de startblokken komen, maar dat lukte deze middag niet. In een spannende 1e helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel, tenminste, niet in de score. DES kreeg heel veel kansen, maar benutte er te weinig om uit te kunnen lopen. Hierdoor konden de gasten bijblijven. Met de rust was een 10-9 stand bereikt.

In de tweede helft deelde Kinea meteen na rust een paar tikjes uit door de stand snel om te draaien naar hun voordeel. Er werd een gat geslagen van 4 punten welke door DES niet meer gedicht werd. Dit had wel gekund, maar zoals gezegd, er werden veel te veel kansen gemist op cruciale momenten. Hierdoor werd het niet de uitslag als gehoopt  en werd er deze middag verloren met 15-19. Volgende week moet DES naar Haulerwijk om te spelen tegen VZK.