Nieuws

 

Verloting kv DES

Ook dit jaar heeft de jaarlijkse verloting van korfbalvereniging DES weer plaatsgevonden. Op zaterdag 23 april gingen onze leden langs de deuren om de loten te verkopen. Vele inwoners van Norg en omstreken kochten een lot, hopend op €150,- aan boodschappen bij Coop Spithost in Norg (1e prijs), een elektrische terrasverwarmer (2e prijs), of 4 vrijkaarten voor het Drents Museum (3e prijs). DES wil iedereen die loten heeft gekocht en natuurlijk de sponsoren hartelijk bedanken. Op 6 mei heeft de trekking plaatsgevonden. De volgende personen zijn in de prijzen gevallen:

1e prijs (€150,- aan boodschappen bij Coop Spithost in Norg): S. Dijkstra, Norg.

2e prijs (elektrische terrasverwarmer): M. Buurke, Drachten.

3e prijs (4 vrijkaarten voor het Drents Museum): M.S. de Haan, Norg.

4e prijs (vleespakket van Slagerij Huisman): M. v.d. Broek, Norg.

5e prijs (bloemstuk met tegoedbon van Bloemen Boutique Anniek): D en K Hoogesteger, Glimmen.

6e prijs (vleekpakket van Slagerij Huisman): T. Vijfschaft, Haulerwijk.

7e prijs (bloemstuk met tegoedbon van Bloemen Boutique Anniek): J. Tiesenga, Norg.

8e prijs (vleespakket van Slagerij Huisman): fam. V.d. Veer, Norg.

9e prijs (bloemstuk met tegoedbon van Bloemen Boutique Anniek): J. Degenhart, Norg.

10e prijs (vleespakket van Slagerij Huisman): F. Weites, Langelo.

11e prijs (bloemstuk met tegoedbon van Bloemen Boutique Anniek): E. Panman, Groningen.


 

Kijkje in de club

Voor een kleine vereniging als DES is saamhorigheid van groot belang. Als bestuur vinden wij het daarom belangrijk om iedereen, ook de ouders, wat beter te leren kennen. Op zaterdag 7 mei zullen wij met het gehele bestuur aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden van de jeugd, om onder het genot van een kopje koffie en een plak koek gezellig een praatje met iedereen te kunnen maken. Ook als jij zelf of je zoon/dochter niet hoeft te spelen, ben je van harte welkom om met ons een kopje koffie te drinken. We hopen velen van jullie langs de lijn te zien!

Bestuur KV DES
(Peter Bouwman, Roelof Bouwman, Stephan Maris, Dennis Koning, Ellen Panman en Floor van Dokkumburg)


 

€1096,- voor DES!

Na langdurig actie gevoerd te hebben op Facebook kreeg DES vorige week een leuk bericht: we hadden 50 kaarten gewonnen voor het Poiesz Jeugdsponsorgala. Vrijdag 15 april jl. was het zo ver. Alle jeugdleden van DES mochten naar Leeuwarden om daar te kijken naar geweldige optredens en het uitreiken van de cheques. Maarten Tegels mocht namens DES een cheque van maar liefst 1096,- Euro in ontvangst nemen! DES is erg blij met de geweldige opbrengst van de Poiesz Jeugdsponsoractie en gaat het geld investeren in haar jeugd. Iedereen die munten aan DES gegeven heeft: bedankt!


 

Verloting

Het is bijna weer zo ver! Evenals voorgaande jaren hebben we weer een verloting met mooie prijzen, met dit jaar de trekking op 6 mei. Een hele mooie manier om onze clubkas weer wat op te vullen. Op Zaterdag 23 april gaan we weer gezamenlijk langs de deuren van Norg en omstreken om de loten te verkopen. Omdat de meeste van ons ‘s morgens moeten korfballen, verzamelen we ’s middags om 13.00 uur bij onze kantine op het DES-veld. Vanuit daar gaan we in groepjes op pad. Komende week krijg je de indeling van de groepjes. We hopen dat er ook ouders zijn die zich aanmelden om te helpen.

We hebben dit jaar een fantastische hoofdprijs, zeker de moeite waard om mee op pad te gaan! We verwachten daarom alle leden en hopen dat er ook ouders zijn die een handje willen helpen. VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK!


 

Droge worst?

Op zaterdag 19 december 2015 houden wij onze jaarlijkse worstenactie. Vanaf een uur of 10 kunt u ons aan de deur verwachten met de lekkere droge worsten van Slagerij Huisman uit Norg. Wij verkopen niet alleen in Norg, maar ook in de buitendorpen Langelo, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide en Een. Heeft u ons gemist? Niet getreurd! U kunt de worsten ook kopen aan de 2 kraampjes die wij neerzetten bij de viskraam van Woltjer en op de parkeerplaats bij Slagerij Huisman. Tevens zijn er 18 december ‘s avonds ook al enkele worsten verkrijgbaar op de tribune bij de clubkampioenschappen.

Spek de kas, koop een worst!


Clubkampioenschappen!

Op vrijdag 18 december worden onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Wij heten alle korfballers (vanaf de C’s) en niet-korfballers van harte welkom op dit toernooi. Geef je van tevoren wel even op! Opgeven kan tot maandag 14 december om 23.59 uur door een mailtje te sturen naar b0uwman46@home.nl ten name van Roelof Bouwman. Graag tot ziens in de Brinkhof!


 

Korfbalnieuws vanuit Oeganda!

Wilma Panman, de nicht van onze eigen Ellen Panman is afgereisd naar Oeganda om daar vrijwilligerswerk te doen. DES heeft hieraan haar bijdrage geleverd door oude ballen en sportshirts mee te geven. Zoals jullie op deze foto’s kunnen zien, worden de nieuwe spullen al goed gebruikt. DES wenst Wilma nog veel succes met het vrijwilligerswerk.

foto 4

Word Kangoeroe!

Zaterdag 5 september a.s. start de Kangoeroe Klup van kv DES weer met haar kangoeroetrainingen! Kangoeroetrainingen zijn gezellige ochtenden vol sport, spel en plezier met een knipoog naar het korfbal. De trainingen worden 1 keer per 2 weken gegeven op de zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur en vinden plaats op ons sportveld aan de Schapendrift. Alle kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn van harte welkom om zo’n gezellige ochtend met de Kangoeroe Klup te beleven. Het is mogelijk om 2 keer geheel vrijblijvend met ons mee te trainen. Wil uw zoon of dochter daarna nog vaker met ons meedoen? Dan kan hij/zij voor slechts €5,- per maand lid worden van onze Kangoeroe Klup! Voor meer informatie kunt u mailen naar kangoeroeklupkvdes@gmail.com. Graag tot ziens op het korfbalveld!

IMG_7945

Miente Steensma verlaat DES, Halbe Hageman wordt nieuwe hoofdtrainer

In goed overleg tussen het bestuur en hoofdtrainer Miente Steensma is besloten de samenwerking aan het einde van korfbalseizoen 2014-2015 te stoppen. Na vier jaar zijn zowel Miente als DES toe aan iets nieuws. De samenwerking met Miente heeft DES altijd als zeer prettig ervaren. Wij danken hem dan ook voor zijn enthousiasme en inzet van de afgelopen jaren. Dit heeft er onder andere toe geleid dat DES promotie heeft gemaakt naar de derde klasse en zich goed weet te handhaven op dit niveau. DES zal dit seizoen onder leiding van Miente met veel plezier afmaken en wenst hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging als hoofdtrainer bij korfbalvereniging Lemmer.

Door het vertrek van Miente moest DES op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Inmiddels is deze gevonden en kunnen wij aankondigen dat Halbe Hageman onze selectie in het nieuwe seizoen zal gaan trainen. Als interim-hoofdtrainer heeft Halbe de selectie van DES al eerder begeleid. DES kijkt vol vertrouwen uit naar deze nieuwe samenwerking.

Geef nu je team op voor het stratenkorfbaltoernooi!

De activiteitencommissie van korfbalvereniging DES heeft de laatste tijd niet stil gezeten en dat heeft geleid tot een gevarieerd programma. Onze agenda is de komende maanden goed gevuld met leuke activiteiten voor jong en oud! Het eerste evenement staat gepland op vrijdagavond 29 mei, om 19uur. Op deze dag organiseert DES het jaarlijkse stratenkorfbaltoernooi. Dit toernooi is de afgelopen jaren steeds groter geworden en is dit jaar gekoppeld aan de buurtcompetitie van beweegdorp Norg. Om mee te doen aan dit fantastische toernooi, dien je een team te maken en je voor 22 mei aanstaande op te geven. Je kunt jouw team opgeven door een mailtje te sturen naar aec@kvdes.nl.

€924,- voor DES!

Gisteren was een delegatie van DES aanwezig bij het jeugdsponsorgala van de Poiesz in Leeuwarden. Na weken van munten sparen hebben we een cheque van ruim €900,- mogen ontvangen! Wij willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen met het sparen van de munten! Het geld zal gebruikt worden voor het opzetten van de Kangoeroeclub en activiteiten voor de jeugd.

Jeugdsponsorgala


 

 

Uitslag verloting

Ook dit jaar zijn de leden van Korfbalvereniging DES op zaterdag 21 maart weer langs de deuren gegaan voor de jaarlijkse verloting. Bij deze willen wij iedereen bedanken die loten van ons heeft afgenomen! Dit geld kunnen wij weer gebruiken voor het beoefenen van de korfbalsport, bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen voor onze nieuwe kangoeroeclub.

Op vrijdag 3 april om 20:30 uur is de loting verricht en de winnaar is de heer E.Stuiver (zie foto) uit Oudehorne. Hij heeft een geheel verzorgde barbecue voor 15 personen gewonnen bij en aangeboden door café Zwaneveld te Norg. De tweede prijs is gegaan naar mevrouw Hovinga uit Vries. Zij heeft 5 autowasbeurten gewonnen bij en mede mogelijk gemaakt door pompstation Dorenbos. De derde prijs is gegaan naar de familie van Spanje uit Veenhuizen. Zij hebben een dinerbon gewonnen bij en aangeboden door ‘t Wapen van Norg.

Hieronder vindt u de overige prijswinnaars:

4de prijs: H. Rijks uit Langelo, een visschotel aangeboden door Visspecialist Pasel uit Groningen.
5de prijs: S. Boersma uit Norg, een vleespakket van Slagerij Huisman.
6de prijs: Dhr. van Zonneveld uit Langelo, een vleespakket van Slagerij Huisman.
7de prijs: A. Licht uit Norg, een vleespakket van Slagerij Huisman.
8ste prijs: G. Ensing uit Een, een vleespakket van Slagerij Huisman.
9de prijs: Familie Verweij uit Veenhuizen, een vleespakket van Slagerij Huisman.
10de prijs: Familie Gunnink uit Langelo, een vleespakket van Slagerij Huisman.
11de prijs: L. van der Ploeg uit Norg, bloemen van de Goudsbloem.
12e prijs: Familie Kemkers uit Een, bloemen van de Goudsbloem.
13de prijs: S. Boersma uit Norg, bloemen van de Goudsbloem.